måndag 25 februari 2008

Testsyning -soporna nästa!

Ett ganska misslyckat försök till en hätta, jag efterlyser mönster till en sådan, hittade tyvärr ingen i Meedoms bok. Efter att ha gjort klart ett beställningsset (tröja, byxor och mössa) i detta rödrandiga tyg bestämde jag mig för att testa att göra ett eget mönster och använda spillbiten av den rödrandiga trikån....Tanken är ju inte att Alfred ska ha en sån hätta, men det är enklast att sy i hans storlek, så han kan vara provdocka.

För det första blev den för bred längst fram i pannan, och även nere i nacken.
I nacken satte jag i en resår för att minska på bredden, men där fram finns nog ingen räddning. Jag insåg rätt tidigt att den inte skulle fungera att använda, så jag lade ingen energi på kantbanden....Slarvsydde på dem med rikligt med hoppstygn, bara för att testa hur den såg ut på!

Jaja, det var ju ändå bara en test, ska nog försöka leta rätt på ett mönster i alla fall.
Nu åker denna i soporna!




7 kommentarer:

Carolina sa...

Jag älskar mönstret i Gynthers bok. Kan rita av och skicka om du vill.

Sofie sa...

Det är supersnällt, jag har dock just lånat hem Gynthers bok till mitt lokala bibliotek från grannkommunen, den skulle komma om någon vecka, så då får jag låna hem boken! Ska genast rita av mönstret och göra ett nytt försök då! Bra att veta att det finns ett bra mönster i den boken! :-)

Carolina sa...

Vad bra!

hilda07 sa...

Man kanske kan testa göra någon slags struthätta till honom?
kram /Hilda

rino sa...

du kan även kolla ottobre nr 5/06. Fina saker du gör förresten!

Sofie sa...

Rino: Tusen tack! Ska kolla igenom gamla ottobre på nätet och beställa några stycken tänkte jag. Har bara ett nummer (nr.1/08)

Tre små stjärnor (fd Yrväder/Sockertopp) sa...

Den var ju cool ju :)

Släng inte. Om du ritar av den som den är därbak med resår och tar in mittbiten där fram en hel del också och kanske även minskar ovankanten på siddelarna så får du säkert ett fungerande eget mönster. Testa. Det är ju så kul när det funkar med eget :)