måndag 30 mars 2009

Mera kläder till lillskrutten!

Nu är Alfies garderob uppdaterad med lite nya tröjor och byxor. Elefanttröjan syddes i storlek 104, och byxorna och den randiga tröjan i storlek 98.

Randig trikå, brun muddväv och elefanter ifrån jofotex
Brun interlock ifrån JNYdesign
Orange velour ifrån Mjukatyger






Tröja och muddbyxa till lillkillen!

Jag har äntligen lyckats fånga lillkillen på några halvdana kort, här nedan i ett nytt set med limefärgade velourbrallor och orange mudd, samt en gråblårandig tröja i trikå med orange mudd i halsringning och ärmslut. Alfie växer så det knakar och det är så trist när han växer ur kläderna så jag bestämde mig för att sy i storlek 104 så att de kanske passar lagom till sommaren. Får se när han växer i dem, just nu är de liiite stora, men fungerar ju ändå med hjälp av mudden i benslut och ärmslut!

Tyg: Limefärgad velour ifrån mjukatyger
Randig interlock och orange muddväv ifrån Jofotex




fredag 27 mars 2009

Elefantklänning!

Gul elefantklänning med bruna raglanärmar och spetsig luva. Blev supernöjd med klänningen förutom den bruna mudden på framfickan, jag drog lite väl mycket när jag sydde fast mudden så den blev för snäv och veckar sig något på högersidan. Syns dock mer på bilderna än det gör i verkligheten. Sydde även en matchande raglantröja till Alfie, får se om jag lyckas fånga honom på kort i den.




Vårjacka och mössa i fleece!

Under tiden Tuva sov sitt förmiddagspass hann jag med att sy en vårjacka och mössa till henne i storlek 68. Den är ännu för stor för henne, men det är ju ändå tänkt till våren och än så länge lyser den ju med sin frånvaro. Med uppvikta ärmar går det dock att ha jackan redan nu.

Tyg: Blåblommig fleece ifrån Calletex

Mönster: Jackan- Eget
mössan: Gunther, sy till barnen!










limegrön flodhästdress!

Nu har jag sytt mer plagg än jag hinner blogga om. Får försöka få ut de senaste alstren här på bloggen inom nästa vecka. Alfie är inte lika medvillig till att bli fotad numera, men ska göra ett försök att visa upp lite nya tröjor till honom också så småningom.

Nedan är i alla fall ett limegrönt flodhästset till lilltjejen.

Tyg: Velour/lime ifrån mjukatyger
trikå med flodhästar ifrån Jofotex
Muddväv ifrån Calletex, Örebro




fredag 13 mars 2009

Bandanasbeställning!

Jag fick en beställning på tre bandanas av en kompis som har en 3 månaders tjej. Hon behövde lite större modell än de som säljs i butik, så jag jämförde måtten med "Lillans" och ökade på rätt mycket eftersom "Lillan" inte har lika mycket hull. Jag satte också i 2 tryckknappar på vardera bandana så möjligheten att öka eller snäva finns. Hoppas verkligen att dessa ska passa lilltjejen!

Tyger ifrån NeaNobelle (rosa och brun trikå) och Jofotex (vit trikå).




tisdag 10 mars 2009

De rosa kaninerna har anlänt!

Och det fick bli en tunika, ett par tights och en hätta till lillan i storlek 62.

Mönster: Eget
Tyg: Från JNYdesign