måndag 28 juli 2008

Mass-sytt till Alfred!

Idag blev det massproducerat till Alfie. Har ju hamnat på efterkälken vad gäller kläder till honom, dels har han börjat växa ur sina 80-kläder och måste ha storlek 86 nu, och så har jag haft fullt upp med butiks-syende. Nu har han dock så han klarar sig under semestern!
Shorts och Linne i T-Evas trikå



shorts och linnen i velour

3 Par shorts


söndag 27 juli 2008

Lite småpysslat till Alfie!

När alla butikskläder äntligen är klara fick jag ett stort sug att sy lite till Alfie igen, så det fick bli lite i den överblivna turkosa velouren. Ett par muddbyxor, ett par shorts och ett linne. Dessutom ringde mamma och sa att min lillebror fått solexem på halsen och behövde nåt som täcker huden just där, så jag sydde även 2 bandanas till honom (kändes skumt att sy dregellappar till en 20-åring, men jag hoppas de kommer till användning).

Muddbyxor, storlek 86
Linne och shorts, storlek 86
vilding
släcka lampan!
Bandanas





Hoodie á la Gekko!

Nu är de sista plaggen till butiken klara, pust....jag har sytt konstant i 3 dygn, från morgon till kväll i princip för att färdigställa dessa velourhoodies i Gekkos omlottmodell. 8 stycken blev det (eller 9 egentligen, för jag gjorde en turkos extra till Alfie), varav 4 bruna och 4 turkosa i storlek 0-2 år. Fodret i luvorna är JNYdesigns härliga kanintyg.


måndag 21 juli 2008

Tröja med raglansöm till lillprinsen!

Direkt när jag fick mina elefanttyger bestämde jag mig för att göra en tröja i det gula tyget med brun mudd i ärm och hals. Idag kollade jag in Yrväders blogg och såg en sån toppenbeskrivning av hur man kan använda vanliga overlockmaskinen och göra en söm i skärningen som blir nästintill lika snygg som med en coverlockmaskin. Dessutom hade hon gjort tröjan i exakt samma tyg med brun mudd. Så det fick helt enkelt bli en kopia av den tröjan, och när den var klar kunde jag inte hålla mig ifrån att sy ett par matchande bruna velourisar till lillprinsen.

Både byxor och tröja är i storlek 86 och egentligen snäppet för stort ännu, men eftersom det är tänkt att passa i höst att ha på dagis och Alfie växer ju så det knakar så tror jag inte att det gör något att det är lite för stort ännu.

Dubbelvikt mudd i både midja och benslut

Fusk-Coverlocksöm

söndag 20 juli 2008

Klänningarna klara!

Nu är även klänningarna till butiken klara. Det blev sammanlagt 8 stycken klänningar i storlek 0-3 år. det är rosablommig babymanchester ifrån Stoff och Stil och mönstret är modifierat efter Meedoms a-formade klänning. Dessa fyra klänningar är med vitt kantband, sedan har jag redan lämnat in fyra klänningar i samma tyg men med rosa kantband, tyvärr glömde jag fota dessa innan de lämnades iväg.







tisdag 15 juli 2008

Massproduktion av kaniner!

Det har inte uppdaterats så flitigt på bloggen senaste tiden. Jag har hållt på med dessa byxor och mössor i det underbara kanintyget ifrån JNYdesign. De är i storlekar mellan 0-2 år och ska säljas i en butik.







Elefanternas ankomst!

Äntligen har elefanttyget ifrån Jofotex anlänt till mig.... Alfie fick ett set med bruna elefantbyxor, röd t-shirt med bruna muddar samt en hjälmmössa i det underbara solgula elefanttyget, I LOVE IT!!!