måndag 26 maj 2008

Hoodie och hjälmmössa!

Jag har äntligen fått lite tid över att sy en luvtröja och en hjälmmössa som ska till skaparstigen, som tack för lånet av Guntherboken. Hoppas detta kommer att passa hennes lille E.

Har just kommit på att vi måste köpa en ny kamera, jag lyckas aldrig få snygga foton, det blir alltid suddigt och oskarpt och missvisande färger. Så....det blir väl till att börja spara till det nu!




torsdag 15 maj 2008

Dåliga kort på en fin mössa!

Gjorde en tunn mössa i enkel trikå ifrån e-slöjd, lillkillen blev jättesöt i den, men bilderna blev desto sämre tyvärr! Mönster ifrån "Gunthers" sy till barnen, strl 1 år, 50 cm!




söndag 11 maj 2008

fredag 9 maj 2008

Äntligen en solhatt!

Idag gjorde jag mitt första försök till en solhatt. Har funderat på det länge, men inte haft nåt mönster...nu var skaparstigen så supersnäll och lånade ut sin Guntherbok till mig, och jag ritade snabbt av mönstret på solhatt. Måste nog rita av alla mönster från båda mönsterarken så att jag har sen, det är ju inte så lätt att få tag på den boken, och som jag har letat....Jag lånade på biblioteket för ett tag sedan, men typiskt nog fattades mönsterarket för barn 0-1 år då....grrr!

Nåväl, jag hoppas att denna passar på den sovande lillkillen sen när han vaknar, då blir det till att köpa lite snyggare tyger och sy flera solhattar i så fall. Denna var mer en testversion av ett gammalt, gammalt tyg från mamma och pappa.


tisdag 6 maj 2008

orange-vitt pytteset!

Jag fick en beställning på tre set i storlek 56 till några nyfödingar som inte kommit än. Ett av seten är klara, det fick bli muddbyxor och en omlottbody med tryckknappar i orange-vit Eisertrikå. Vit mudd ifrån Ohlssons tyger i midja, fötter samt kantband på bodyn. Ovant att sy så smått, men roligt att resultatet ändå blev så bra!







lördag 3 maj 2008

Nu har jag fått mina byteskläder!!!

Igår fick jag mina byteskläder! Jättefina, och alldeles i min smak, så roligt att få nåt till Alfie som INTE är randigt. En jättesöt blommig t-shirt och ett par limegröna shorts med dragsko i midjan och ficka bak som matchar med tröjan. Allt är välsytt och superfint!

Jag spanade runt i bloggarna, och uteslöt alla som redan hade bloggat om sina byten, sen återstod bara ett fåtal, och i de bloggarna hittade jag GODING, som hade gjort ett liknande set tidigare med ljusblå/turkosa shorts, och nån grönmönstrad t-shirt som liknade stilen lite på detta. Jag chansade och slet bort tejpen som satt över namnlapparna, och visst var det ***GODING***!

TUSEN TACK för jättesöta sommarkläder!