onsdag 30 april 2008

Nu är jag genomskådad...

Nu har min mottagare av det hemliga klädbytespaketet listat ut vem jag är... Mari78 var det som fick mitt paket, hoppas att kläderna kommer att passa grabbarna nu bara.

Hon genomskådade mig på fodret i luvan eftersom hon sett det på en annan hoodie jag gjort till Alfie. Hon fick i alla fall ett par svarta manchesterbrallor med mudd och dragsko i midjan till sin mellankille (strl 98) samt en grön velourhoodie till minstingen i storlek 80/86. Hon känner säkert igen tygerna, de kommer nämligen allihop från Jofotex.

Nu väntar jag med spänning på mitt eget klädbytespaket som borde komma med posten idag.











söndag 27 april 2008

Mera tyger!

Dessa underbara trikåtyger (Eisertrikå) vann jag från en viss auktionssajt som börjar på T....;-)

Nu har jag fått mail med erbjudande om att köpa ännu mera tyger för en superbillig peng, så det är ytterligare 7 meter på väg med posten....UNDERBART!!!



fredag 25 april 2008

Present till en ettåring!

Vi var på barnkalas idag, och presenterna vi hade med oss var dessa....En tunika, ett par muddbyxor i trikå samt en haklapp.

Trikå ifrån Jofotex
Vaxduk, muddväv och kantband ifrån Ohlssons tyger.








onsdag 23 april 2008

50-årskalsonger!

Dessa kalsonger blev en av presenterna till svärfar som fyller 50 år! Mest på skämt, men jag blev nöjd med dem, så jag hoppas de kommer till användning!

FRAM
BAK

NÄRBILD, FRAM

söndag 20 april 2008

Födelsedagskläderna passade!


Alfie på nya vrålåket!

Får plats att skjutsa bruden också...



Födelsedagskläder!

Imorgon (Idag) fyller Alfie 1 år!!! Klockan är dock bara 00.34 och jag har just färdigställt en av hans födelsedagspresenter! Det blev en röd Uggle-bodysuit efter eget mönster, och ett par riktigt 70-taliga bruna velourbrallor som jag blev inspirerad av hos Kokalal.... Modellen ska vara tight upptill och vida utsvängda ben, hoppas nu bara att kläderna kommer att passa, lillsnuffe ligger ju och sover så det går ju inte att prova. Men imorgon kommer säkerligen fler bilder på 1-åringen i nya kläderna!

Velour och uggletyg ifrån Jofotex
Röd muddväv ifrån Ohlssons tyger.




fredag 18 april 2008

En till klänning som Alfies tjej beställt!

Denna klänning skulle enligt önskemål vara i lite Madicken-stil. Det fick bli med rynk både fram och bak, och så var tanken att det skulle bli puffärm, kortärmat. Men när klänningen var färdigsydd gick det absolut inte att få på klänningen eftersom materialet är så styvt och jag skulle utökat mönstret på ärmen, så det fick bli endast en liten puff upptill och ganska stora ärmhålor för att det ska gå att få på sig klänningen.

Rynktråd syddes i på fram och bakstycke, sedan sydde jag fast kantband på baksidans ok, och overlockade ihop axelpartiet. Sedan sydde jag på kantband på ärmen och sydde fast ärmen på klänningen. Därefter syddes hela klänningen ihop, testades och jag insåg att den inte gick att få på. Sprättade, sprättade och åter sprättade....Utökade ärmhålorna och gjorde om ärmen till puff, och sydde ihop igen. Sist kantbanden nertill och i halsen, och en tryckknapp där bak! KLAR!




torsdag 17 april 2008

Ugglor, ugglor, ugglor...

Så fick det bli ett par mössor och dregglisar av det bruna uggletyget. Min kusin beställde en mössa och dregglis som hon skulle ge bort, men jag tyckte hennes lille grabb också skulle ha ett set. Alfred fick också ett i några storlekar större!

Mössan skulle vara tunn, så det fick bli endast ett lager ugglor, med synliga sömmar inuti, och så använde jag randig muddväv längst ner!











Muddväv eller interlocktrikå?

Nu ska vi se om jag kan hjälpa någon att reda ut detta med vad som är vad av Jofotex tyger. Det var några i sytråden som fått tyger skickat och som inte visste riktigt vad som var mudd och vad som var interlock, jag hoppas jag kan hjälpa till....

Från vänster, smalspårig interlock-fanns i röd, blå, brun
I mitten-Muddväv, fanns enfärgat röd, blå, brun, samt samma färger i randigt.
Till höger- bredspårig interlock, tror det fanns i alla färger, men jag hittade bara den bruna :-(

Vänster- muddväv
mitten- interlock
höger- interlock


Interlock


Interlock med bredare ränder



Muddväv i alla tre färger

måndag 14 april 2008

Alfie goes retro!







Retro till lillkillen!

Var hos mormor i helgen och fick med mig lite gamla förkläden och rockar som hon hade tänkt att kasta på tippen. Det gröna byxtyget var tidigare en rock som mormor använt, och jag tyckte det blev riktigt läckert som byxor med orange mudd och lite pös. Till det sydde jag en mintgrön body med orange muddväv som kantband.

Jag blev nöjd med precis allt förutom kuvertringningen. Har tidigare använt eget mönster till kuvertringning, men denna gång använde jag mönster från Stoff och stil. Det resulterade i att den bakre halsdelen blev för vid och viker sig bakåt. Dessutom önskar jag att jag lärde mig hantera tvillingnålen (till kantbanden) även i elastiskt tyg. Kan hantera den i stumma tyger, tror jag måste köpa en speciell nål till trikå.











söndag 13 april 2008

Beställningsklänning!

En förklädesklänning i storlek 80 till Alfies tjej! Tyget och kantbanden köptes av hennes mamma, så det var bara för mig att sy själva klänningen.

Klänningen syddes ihop med overlock.

Till kantband och fåll använde jag tvillingnål och tråd i samma färg som kantbandet.

Mitt bak fållade jag med hushållsoverlocken i vit färg, och bankade i tre tryckknappar. Funderar på att sätta i en fjärde knapp, men tanken är ju att det ska vara ganska öppet där bak och att klänningen ska användas till byxor.

Nu är det bara namnlappen som återstår.




söndag 6 april 2008

liten tunika!

Den här tunikan är en gammal gardin ifrån mamma som jag gjorde om! Tanken var att det skulle bli en förklädesklänning, men tyget räckte inte på längden och vidden, så det fick bli en ganska rak modell utav nån slags tunika/förkläde. Vi får väl se om Alfies tjej kan tänkas kunna ha den, jag anar att den kommer att vara för liten, i alla fall på längden.


Klädprovning!









Här hade jag tänkt att ta ett fint kort på en sittande Alfie....Men just när jag skulle knäppa kortet flög han ner på golvet, och 2 sekunder senare var han på andra sidan av rummet....

Ännu mera ugglor!

Passade på att göra en likadan tröja med bruna ugglor också, samt ett par velourbrallor i matchande färg! Nu ska jag spara resten av uggletyget till i sommar och sy bodys och sommarshorts av det! Dessutom är jag osams med min overlock just nu, den blev sur när jag råkade glömma en nål som såklart fastnade i kniven....Nu är kniven slö och klipper fult, och maskinen går allmänt trögt. Ska försöka byta kniven imorgon, jag fick ju med en extra när jag köpte maskinen.


Första Uggleplagget!!!

Första uggleplagget är nu tillverkat, det fick bli den mörkblå ugglan som fick vara först ut. Jag tyckte tröjan på Jofotex hemsida såg så fin ut, så jag använde ett vanligt tröjmönster och modifierade det själv. Fållade med hushållsoverlocksömmen som vanligt, i kontrastfärg (marinblå). Kantbanden är av marinblå muddväv som först overlockades fast, och sedan veks över och syddes med förstärkt raksöm. I eftermiddag ska jag sy ett par matchande marinblå byxor i velour med blåvitrandig mudd. Bilder kommer senare på den lilla modellen i kläderna!


13 meter underbart Jofotextyg!

Nu har även jag varit i Himmelriket, Jofotex och inhandlat en massa tyger (mer än jag hade tänkt mig från början. 13 meter blev det sammanlagt av uggletyg (röd, brun och marinblå) röd, brun och marinblå velour, rödvitrandig trikå samt brunvitrandig trikå, och så matchande randig muddväv. Nu ska tygerna åka i tvätten och torkas under natten, så tänkte jag sätta saxen i det blå uggletyget imorgon. :-)







onsdag 2 april 2008

Hoodie med raglanärm

Ännu en hoodie i trikå ifrån Jofotex. Gjorde en likadan till en beställning för några dagar sedan, och tyget räckte som tur var till en till lillskrutte härhemma också!
Testade dock att sy en hushållsoverlocksöm över raglanskärningen (som stickning), och det blev helt OK. Kunde nog ändå varit mer nogrann med trådspänning och stygnlängd så hade det nog blivit ännu snyggare, men att sprätta är inte min stora förtjusning så jag lät det vara! Även denna hoodie fick långa ärmar med muddväv ifrån Jofotex i matchande bränd orange färg.